SPIRIT KALANDPARK

SPIRIT KALANDPARK

biztonsági szabályzata és házirendje

 
 • Vendégeink maximális biztonsága érdekében speciális, kifejezetten kalandpark-kötélpályákhoz kifejlesztett védőeszközöket használunk, mindenkit sziklamászó beülővel, sisakkal és alpintechnikai biztosítással látunk el.
 • A pályákat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, erről írásbeli nyilatkozatot is kell tennie (a gyerekek nevében a szülő/kísérő nyilatkozik). A védőfelszerelés használata és a rövid balesetvédelmi-pályahasználati oktatáson való részvétel azonban mindenkinek kötelező.
 • A kalandpálya kialakítása lehetővé teszi, hogy átlagos kondícióval, különösebb felkészültség nélkül is bejárható legyen döntő része. Persze van néhány pályarész, melyek leküzdéséhez az átlagosnál kicsit jobb fizikai állapot ajánlott, de ezek kikerülhetőek pályánk különleges kialakítása miatt.
 • A megfelelő védőeszközök, a bevizsgált pályaelemek nélkülözhetetlenek a biztonságos kötélpályázáshoz, azonban mindez nem sokat érne a minden vendégre külön figyelmet fordító, profi, barátságos és segítőkész animátoraink nélkül.
  A részletes biztonsági szabályzatot itt olvashatod el, katt ide!

Biztonsági szabályzat

 • Felelősségvállalási nyilatkozat

  A biztonsági előírások szigorúak, és az európai szabványokhoz igazodnak. A pályákat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, erről írásbeli nyilatkozatot is kell tennie. A Spirit Kalandpark területére kizárólag az egyénenként kitöltött Felelősségvállalási nyilatkozat leadása után és érvényes karszalaggal lehet belépni.
  18 év alatti gyermekek esetén a szülő/kísérő írja alá a felelősségvállalási nyilatkozatot.
  14-18 év közötti gyerekek felügyelet nélkül is használhatják a kalandparkot, azonban a felelősségvállalási nyilatkozatot előzőleg alá kell íratniuk szüleikkel. Nyilatkozatot a parkban tudunk adni, vagy előzetesen letölthető a www.spiritpark.hu oldalról is.
 • Biztonsági felszerelés

  A látogatók maximális biztonságát profi biztonsági felszerelés biztosítja: mindenkit sziklamászó beülővel, sisakkal és alpintechnikai biztosítással látunk el. A védőfelszerelést KIZÁRÓLAG az animátorok adhatják fel. Ha a felszerelés meglazul, vagy bármi más eltérést észlel, azt azonnal jelezni kell az animátornak. Ne próbálja önmagának megigazítani!
  A védőfelszerelés használata a pályákon való tartózkodás teljes ideje alatt mindenkinek kötelező.
  Biztonsági felszerelében szigorúan tilos elhagyni a kalandpark területét.
 • Kötelező oktatás

  A kötélpálya alapszabálya az, hogy a két karabínert tilos egyszerre kiakasztani: a továbbhaladáshoz először az egyiket kell áthelyezni, és csak miután azt már rögzítettük, akaszthatjuk ki és tehetjük utána a másikat. Ezt minden látogatónak meg kell ismernie, sőt, külön (kötelező) gyakorlópálya is a rendelkezésre áll ahol ezt mindenkinek betanítjuk.
  A rövid balesetvédelmi-pályahasználati oktatáson való részvétel mindenkinek kötelező.
 • Gyerekek

  140 cm alatti és 14 év alatti gyerekek csak szülői/kísérői felügyelettel használhatják a pályákat, és csakis azokat, amelyek életkoruknak, erőnlétüknek és testmagasságuknak megfelelnek.
  140 cm magasság feletti, és 14. életévüket betöltött gyerekek felügyelet nélkül is használhatják a kalandparkot, azonban a felelősségvállalási nyilatkozatot előzőleg alá kell íratniuk szüleikkel.
  SZIGORÚAN TILOS a szülőnek/kísérőnek lekapcsolni a gyerekeket a biztosító kötélről és levenni vagy feladni a beülőt!
 • Ruházat

  A felsőrészét húzza/gombolja be, hogy az a testére simuljon, és ne akadályozza a beülő felvétele után sem a mozgását.
  Semmiféle sálat,vagy más kilógó ruhadarabot ne viseljen, mindent igazítson be a ruházata alá.
  Ellenőrizze, hogy cipője szorosan tart-e! Viseljen lehetőleg lapos talpú, zárt cipőt. A szandál, papucs, saru nem alkalmas az akadálypályán való biztonságos haladásra.
  Ne hagyja szabadon a derekát, mert a beülő haladás közben felsértheti bőrét.
  Piercingeket ruhával vagy ragtapasszal le kell fedni (ragtapaszt kérhet a pénzárban).
  Szemüvegét nem szükséges levennie a kalandpark pályáinak használata közben. Amennyiben gépjárművezetéshez is szüksége van szemüvegre, akkor viselje azt kalandparkozás közben is.
 • Ékszerek és hajviselet

  A szabadon lógó haj, illetve a nagyobb méretű fülbavalók, nyakláncok, gyűrűk és karperecek beleakadhatnak a fák ágaiba illetve az akadályok elemeibe, vagy a kötelekbe, ezáltal balesetveszélyt okozva. Ezért a kalandpálya használata előtt kérjük, hogy kösse össze hosszú haját a tarkója alatt, és távolítsa el magáról az ékszereket! (hajgumit tudunk adni a pénztárban)

Házirend

 • Értéktárgyak

  Pénztárcát, ékszereket, fényképezőgépet, kulcsot, telefont és más értéktárgyakat ne hagyjon a zsebében, mert a magaslati pályákon való haladás során azok kieshetnek, elveszhetnek, vagy akár esés közben másokat is megsebesíthetnek.
 • Mosdó

  Mielőtt feladnánk Önre a beülőt, kérjük hogy használja a mosdót, mert a beülőben ez már nem lehetséges. A mosdó használata előtt és után az animátorok egyikét kell megkérni arra, hogy a beülőt feladja, akár gyermek, akár felnőtt esetében. Ha a gyerekeknek mászás közben kell a mosdóba menniük, akkor kérjük, hogy időben szóljanak egy animátornak, aki szakszerűen lehozza a gyermeket a pályáról és eltávolíthatja a beülőt.
 • Dohányzás és alkohol fogyasztás

  Tilos a kalandpark területén dohányozni, kivéve az erre kijelölt területet a bejárat belső oldalán. Tilos a kalandpark területén alkoholt fogyasztani, illetve – az Önök biztonsága érdekében - ittas állapotban a parkot használni.
 • Környezetünk védelme

  Kérjük hogy a szemetet a kalandpark területén kihelyezett szemáttárolókba helyezze el és ne dobjon semmit a földre!
  A Spirit Kalandpark fenntartja magának a jogot, hogy azon vendégeket, akik a fenti biztonsági szabályzatot és házirendet, illetve a felelősségvállalási nyilatkozatban foglaltakat nem tarják be, a belépőjegy visszafizetése nélkül kizárja a park további használatából